Jag blir inte mätt


ApoEx_1

Nu har halva gasellturnén gått och jag blir inte mätt! Samtliga tillfällen har bjudit på nya fantastiska presentationer. Idag i Västerås var det ApoEx som gjorde det starkaste intrycket. De har tagit sig an apoteksmarknaden på ett helt nytt sätt och vuxit med 1641 procent på tre år! Jag blir glad för Sverige att det finns ett företagarklimat som gör att sådana företag växer fram.

Det är bara att imponeras av alla företag som varit med längs turnén. Jag känner en ödmjukhet inför det faktum att jag är med och bidrar och jag är stolt över att vi som operatör bidrar med infrastruktur som gör det möjligt för dessa entreprenörer att blomstra.

Under resans gång slås jag också hela tiden av hur DI lyckas vaska fram alla dessa företag. De tar ett stort ansvar i att synliggöra entreprenörer och ge dem ytterligare motivation att jobba vidare med sina idéer. Att de dessutom på plats får träffa andra entreprenörer som de byter erfarenheter med måste vara  ovärderligt.

Det jag pratade om från scenen handlade om att företag idag måste ha satt sina kommande produkter i en uppkopplad kontext. Allt behöver inte kopplas upp mot internet, men man måste tänka igenom hur nätet kommer att påverka produkten redan när man utvecklar den. Det blir en väldigt viktig del i hur produkten tas emot av marknaden och hur man kan kapitalisera på sin produktplattform.

Innan jag stänger ner datorn vill jag ge ett stort plus och tack till Henrietta Westman som var moderator idag. Hon var briljant med hög intellektuell höjd, var påläst och i sin roll som moderator gav hon tillställningen en extra dimension.

Ses nästa vecka i Jönköping och Malmö!