Låt oss avliva nätfrågan – Länge leve nätet!


När jag säger att vi vill göra nätet till en icke-fråga är det kanske lätt att missförstå. Jag menar förstås inte att nätet är oviktigt. Tvärtom, nätet är det viktigaste vi har som operatör. Det är vårt nät som göra att människor kan få ut det mesta och bästa av det mobila samhället. Det jag menar är att nätet ska vara så bra att man inte ska behöva välja operatör beroende på täckning.

Vi håller därför på med en stor utbyggnad av det mobila nätet. Utbyggnaden innebär en ökning av antalet mobila master i norra Sverige med 140 procent och i södra med 40 procent. Framförallt är det en satsning på glesbygden men vi förstärker nätet i stort sett över hela landet. När vi är klara med det kommer det finnas tre operatörer i Sverige som täcker 90% av Sveriges yta vardera. Då kan kunderna välja operatör utifrån tjänster, erbjudanden och service. Precis som det ska vara!

Genom att fokusera på service och tjänster vet vi att våra kunder vill kunna byta telefon ofta, därför har vi gjort det lätt att byta telefon. Vi vet att våra kunder använder telefonen dygnet runt, därför har vi nu vår kundservice öppen dygnet runt. Vi vet att vi behöver ligga i framkant, därför arbetar vi till exempel med att ta fram sjukvårdsappar som tack vare Internet of things gör livet bättre för diabetessjuka.

Vi har en vision som jag är stolt över: “Empower societies”. Det är verkligen det vi gör nu när vi bygger ut nätet. Vi vill ge privatpersoner ännu bättre tillgång till underhållning, tjänster, sociala nätverk och kontakt med sina vänner och familj. Företagare ska kunna sköta viktiga arbetsuppgifter när det passar dem, där de befinner sig just då. Något som betyder att de har bättre möjlighet att utveckla sin verksamhet och bidra till att få Sverige att växa.

När nätet är en icke-fråga hamnar fokus än mer på hur vi levererar våra tjänster och vilka tjänster våra kunder vill ha av oss. Må det vara att byta telefon oftare, att kundtjänsten alltid är öppen eller hur vi hjälper våra kunder när de väl råka ut för något problem.

Låt oss avliva nätfrågan – Länge leve nätet!