Meningen med nätet – bostadsvisning från soffan genom Telenors nät


Visning på Periscope

I veckan gick Telenor ut med nyheten om ett spännande samarbete med Fastighetsbyrån, nämligen Sveriges allra första livestreamade bostadsvisning. Visningen kommer att genomföras på ett objekt i Åre via streamingappen Periscope. Jag tycker det här illustrerar vad mobilnätet faktiskt kan göra för dig och mig som användare. Det skrivs mycket om nät, täckning och utbyggnad ur ett samhällsperspektiv, men ibland kan det vara svårt att se det som faktiskt är viktigt för dig som användare av nätet. Det mest intressanta med utbyggnaden är det faktum att ett bra nät innebär möjligheter för helt nya typer av upplevelser och tjänster för människor!

Med samarbeten som detta närmar vi oss det som jag brinner för, nämligen nyttan och skillnaden som nätet gör i vår vardag. Det krymper avståndet mellan dig och dina närmaste, möjliggör en mer effektiv vardag och kan förgylla en annars ganska långtråkig resa till och från arbetet.

Att spekulanterna under visningen kommer ha möjlighet att ställa frågor och interagera med mäklaren i realtid, precis som under en vanlig bostadsvisning, innebär att vi med vårt näts hjälp har krympt avståndet. Livestreamingen innebär både att säljaren och mäklaren kan nå ut till väldigt många fler och att vem som helst kan gå på visning – oavsett var i världen man befinner sig.

Precis som jag nämnde i mitt förra inlägg om standarder så lever nätet och den tekniska utvecklingen i symbios. Nya innovationer och produkter kommer alltid att fortsätta öka kraven på oss nätleverantörer eftersom bra och stabil tillgång till nätet är en förutsättning för att tjänster som till exempel livestreaming överhuvudtaget ska fungera.

Vi på Telenor har sedan 2014 arbetat med att bygga ut nätet i Sverige och fokus har framför allt legat på glesbygden. Projektet med Fastighetsbyrån sätter fingret på varför det är så viktigt att fortsätta det här arbetet. Det är först när täckning blir en ickefråga som alla får möjlighet att använda nätet för att effektivisera och höja livskvaliteten i sin vardag. Vi gläntar just på dörren till framtiden och jag tror att vi kommer att se mer av den här typen av tjänster framöver.

Om du är sugen på en lägenhet i Åre eller bara nyfiken på projektet kan du hänga med på visning i telefonen den 28:e februari. Läs mer om hur det går till här: http://www.telenor.se/foretag/varfor-telenor/vart-nat.html