Nu möjliggör vi en friare semester


Telenor frihet

Den här tiden på året är det många av oss som är inne i den sista hektiska perioden innan semestern drar igång. Vi är nog dessutom flera som tänkt boka en utlandsresa till Italien, Spanien, Kroatien eller någon annat europeiskt land för att säkra några solstrålar på våra kanske-inte-lika-beach-2016-som-vi-hade-hoppats-kroppar. Och det är en bra tidpunkt att göra det på, för vi på Telenor har precis gjort din europasemester lite mer lättillgänglig…

Efter att har arbetat ett par år i Belgien slås jag av deras mer gränslösa syn på Europa. Mina belgiska kollegor var i stort sett lika mycket européer som belgare; En drygt två timmars bilresa tog dem till tre huvudstäder i andra EU-länder och att passera landsgränser var inget man direkt reflekterade över. Jag tycker mig se en utveckling mot samma inställning i Sverige. För även om det geografiska avståndet är längre och en resa till ett europeiskt land ofta kräver en flygbiljett, så gör rådande villkor och en alltmer globaliserad värld att resande blir mer och mer lättillgängligt för oss EU-medborgare. Men det finns ett område där den här lättillgängligheten inte avspeglar sig: mobilanvändandet.

Redan under Telenor Groups förra VD, Jon Fredrik Baksaas, satte vi som bolag en tydlig kurs gällande roaming inom EU för våra kunder: vi skulle vara den bästa operatören. Vi visste att många av våra kunder våndades semesterresan på grund av oro för höga roamingkostnader, en oro vi dämpade genom att sänka våra roamingpriser. När kunderna kunde mobilsurfa till en mindre, förutbestämd kostnad möttes vi av glada tillrop och kunde genast se hur användandet gick spikrakt uppåt.

Nu är det dags att ta nästa steg. EU innebär fri rörlighet och från och med idag gäller det även Telenors mobilkunder i våra nya abonnemang – nu slopar vi nämligen roamingavgifterna i hela EU och ESS! I stort innebär det att du kan surfa och ringa i 36 länder på precis samma sätt som du skulle göra hemma i soffan utan att det kostar något extra. Japp, du läste rätt – zero, zip, zilch, nada! För mig är det verkligen att göra nätet till en icke-fråga.

Här kan du läsa mer om Telenor Frihet.

Happy roaming!