Telenor lanserar HD Voice+


Från och med idag får Telenors kunder tillgång till den nya teknologin HD Voice+ vilket innebär kraftigt förbättrad kvalité i röstsamtal och kristallklar uppspelning av musik. 

HD Voice+ bygger på en teknologi som heter Enhanced Voice Services (EVS). Den möjliggör att ljudet i ett samtal sänds på en högre bitrate än tidigare vilket resulterar i Hifi-kvalité på röstsamtal och uppspelning av musik. HD Voice+ kommer även möjliggöra bättre förutsättningar för liverapportering i TV/radio, ge skarpare röstljud i 112-samtal och ge bättre säkerhet vid röstidentifiering.

Det känns kul att vi nu lanserar vad man skulle kunna kalla framtidens mobilsamtal. Vi genomför ju hela tiden stora investeringar för att bygga ut mobiltäckning, stärka kapacitet och förbättra kvalitén i vårt mobilnät och det här är nästa steg. Jag är övertygad om att våra kunder kommer uppskatta HD Voice+ när man upplever den stora kvalitetsskillnaden vid samtal och det krispiga musikljudet från konserter.

I takt med att mobiltelefonernas prestanda förbättras ställs nya kvar på oss operatörers mobilnät för att kunna tillgodose dessa. Nya mobiltelefoner har idag inbyggda stereohögtalare vilket ger ett bättre och klarare ljud men det kräver ett mobilnät rustat för Hifi-kvalité på ljudet för att kunna prestera som bäst. När vi Telenor lanserar HD Voice+ idag gör man det i ett samarbete med Sonys Xperia smartphones varav fem modeller kommer vara kompatibla vid lansering.

Vill du höra ljudskillnaden med HD Voice+? 
Klicka här för att höra skillnaden i en restaurangmiljö
00:00-00:18 utan HD Voice+
00:18-00:36 med HD Voice+

Vad innebär HD Voice+?
Bättre röst- och musikkvalité än HD Voice*
Bättre kvalité än HD Voice i områden med sämre LTE-täckning
Bättre robusthet i nätet än med HD Voice
Bättre yttäckning för 4G-samtal

*HD Voice – är den äldre teknologin som används i dagens mobilnät för 3G-samtal.