Tillåt oss att få presentera: Vår nya Nätexpert!


STOCKHOLM  20161209 Magnus Österholm, Telenor. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090

Magnus Österholm är en nyfiken, kulturälskande teknikstrateg, redo att axla rollen som Telenors nya Nätexpert nu när Patrik Nilsson gett sig av på nya äventyr.

Hej Magnus! Vad är dina förväntningar på rollen som Nätexpert?
Det ska bli jättekul och spännande! Jag har jobbat som teknikstrateg på Telenor i ungefär två och ett halvt år, innan dess jobbade jag på Ericsson i 13 år, främst med 3G-utveckling. Att vara Nätexpert innebär ju att försöka gifta ihop teknik och kommunikation, vilket jag tror kommer passa mig eftersom en av mina styrkor är att förklara komplicerade saker på ett så enkelt sätt som möjligt.

Vilken är den största utmaningen?
För det första så är det ju en utmaning att fylla Patriks skor, han är en väldigt kompetent och trevlig person som har gjort ett utmärkt jobb. Jag hoppas att jag kommer kunna tillföra ett ännu större strategiskt tänk, eftersom jag jobbat just som teknikstrateg i många år och fortfarande kommer ha kvar den rollen om än i en mindre omfattning. Jag vill även inkludera det fasta nätet i mitt bevakningsområde.

Hur ser du på framtiden i branschen?
Här finns det såklart också många utmaningar, som exempelvis digitaliseringen, arbetet med 5G eller framväxten av nya aktörer på telekommarknaden, som till exempel Facebook, Google och så vidare. Det är en väldigt spännande utveckling vi har framför oss!

Vad gör du på fritiden?
Jag älskar mat och vin, sen försöker jag även hinna med en del löpning och annan träning. Förutom det gillar jag såklart att umgås med familjen, jag har två döttrar. Kulturintresset är något som tyvärr har fått stryka med lite på senare tid, men annars uppskattar jag verkligen musik och litteratur.

Tack Magnus! I framtiden är det alltså Magnus Österholm som kommer att skriva om spännande nyheter, roliga framtidsspaningar och annat nät-relaterat här på bloggen och på Twitterkontot @Natexperten. Välkommen!