VoLTE och WiFi calling nu även med iPhone


För de med iPhone har Telenor finns nu implementerat stöd för Voice over LTE (VoLTE) och WiFi-calling. Detta innebär att man ringer röstsamtal över 4G nätet istället för att som tidigare hoppa ner till 3G/2G för att kunna ringa och ta emot samtal. Det är markant skillnad på att ringa över 3G/2G och 4G, samtalen kopplas upp markant snabbare, oftast inom någon sekund och samtalskvalitén blir mycket bättre! Prova själva så får ni se.

För den som har haft dålig inomhustäckning innebär även WiFi-calling ett stort lyft eftersom samtalen rings som vanligt från iPhone men går genom wifi-nätet hemma istället utan att behöva diverse appar att ringa över. Även här blir det riktigt bra samtalskvalitet!

Hur får man VoLTE och Wifi-calling att fungera på iPhones då? Jo, ladda ner senaste mjukvaran från Apple dvs iOS 12.1. Vänta där efter någon minut så kommer det en pop-up ruta som frågar om du vill ladda ner nya Operatörsinställingar. Tryck JA. Om det inte kommer någon pop-upp ruta kan du själv gå in under Inställningar/Allmänt/Om och då kommer rutan att dyka upp. Efter det ska det gå att ringa över VoLTE med din iPhone! För att ringa över Wifi behöver du dock gå in under Inställningar/Mobilnät och sedan slå på Wifi-samtal PÅ. På min iPhone står det sedan Telenor WiFi högst uppe i vänstra hörnet.

För att veta om du ringer över VoLTE behöver du ringa upp någon, titta sedan på om det står 4G högst upp i hörnet. Om det gör så ringer du med VoLTE. Vill du verkligen uppleva VoLTE så föreslår jag att du ringer en vän som också har VoLTE påslaget. Om inte annat är det alltid trevligt ringa en vän :-).